NIEUWE MEGANE E-TECH 100% ELECTRIC : AAN HET STUUR VAN DE HOOGTECHNOLOGISCHE COMPACTE WAGEN DIE HET RIJPLEZIER OPNIEUW UITVINDT

Met het nieuwe "Nouvel’R"-logo van Renault belichaamt Nieuwe Megane E-TECH 100% electric de transformatie van het merk: hij symboliseert de heruitvinding van het hart van de markt, vertegenwoordigt een gigantische sprong voorwaarts op alle vlakken en biedt en ongeëvenaard rijplezier. Hij werpt zich op als uniek en technologisch met het juweel in zijn interieur, het OpenR-scherm dat de gegevens van het dashboard samenvoegt met het multimediasysteem in zijn geheel.

Nieuwe Megane E-TECH Electric is een icoon van de nieuwe wereld en de nieuwe elektrische wereld. In dat opzicht maakt hij deel uit van een ecosysteem waarin de wagen een hardwarematig platform is met hoogtechnologische software en geoptimaliseerde connectiviteit om nieuwe ervaringen te bieden. Welkom in het tijdperk van “VaaS”, wat staat voor ‘Vehicle as a Service’. Hij beschikt over intelligente laadmogelijkheden en zal op termijn, indien nodig, energie teruggeven aan het net dankzij de vehicle-to-grid-technologie (V2G). De knowhow van Renault en Mobilize, het nieuwe merk van Renault Group op het vlak van batterijbeheer (tweede leven, recyclage enz.) en eenvoudige en gediversifieerde laadoplossingen voor thuis en onderweg, dekt de volledige cyclus en waardeketen.

Net als de smartphone integreert Nieuwe Megane E-TECH Electric zich in het digitale ecosysteem van zijn gebruiker. Het is een hoogtechnologische wagen die altijd klaar staat om de gebruiker van dienst te zijn, met zijn ongeziene weergavesysteem OpenR en zijn nieuwe multimediasysteem OpenR Link, ontwikkeld in samenwerking met Google en gebaseerd op Android Automotive OS.

De duurzame elektrische wagen

De elektrische wagen is minder vervuilend tijdens het gebruik, maar ook over de hele levenscyclus en moet het goede voorbeeld geven op het vlak van duurzame mobiliteit. Nieuwe Megane E-TECH Electric stoot geen CO2 uit tijdens het rijden en houdt zijn omgeving vrij van geluidshinder door zijn stille werking. Nieuwe Megane E-TECH Electric gaat nog een stap verder op het vlak van milieuvriendelijkheid. Alle stoffen bekledingen zijn gemaakt van 100% gerecycleerd materiaal. Aan het einde van de levensduur kan 95% van de wagen worden gerecycleerd. Nieuwe Megane E-TECH Electric is simpelweg de beste van alle Renaults op milieuvlak.

Megane, een evidentie

Een erfgoed dat Nieuwe Megane E-TECH Electric eert met zijn design en zijn veelzijdigheid. Hij behoudt en optimaliseert het DNA dat elke generatie van Megane tot de referentie in dit segment heeft gemaakt: rijplezier, comfort en sereniteit, interieurruimte, koffervolume. Maar ook door nieuwe voordelen toe te voegen zoals een verleidelijk design, een voor deze lengte ongeziene interieurruimte en alle voordelen van een elektrische aandrijving.

Via Nieuwe Megane E-TECH Electric claimt Renault de continuïteit van zijn geschiedenis en het succes van naam Megane. Deze naam past in de moderniteit en de toekomst. Hem toewijzen was vanzelfsprekend. Door zijn naam zal hij blijven bestaan.

Nieuwe Megane E-TECH Electric is vandaag reeds te bestellen in België en Luxemburg en zal vanaf juni 2022 worden gecommercialiseerd.