Leuven

Group Pashuysen Leuven - Renault Pop-up Store is een tijdelijke vestiging in de Diestsestraat 186 te Leuven (Kinepolis gebouw) waarmee Group Pashuysen de nieuwste modellen van Renault en Dacia, en een greep uit de Renault Design collectie samen met degelijke informatie en advies naar de Leuvenaars wil brengen tot opening van de nieuwe site in 2017.

 

 

Group Pashuysen Leuven is een vestiging in opbouw aan de Aarschotsesteenweg in Leuven. De opstart van de dienstverlening voor de merken Renault en Dacia is voorzien in het voorjaar 2017.

Tot aan de opstart van deze nieuwe vestiging zal de dienstverlening naverkoop voor de regio verzekerd worden vanuit onze hoofdzetel in Aarschot.

 

Bezoek zeker regelmatig onze website om de evolutie van dit project te volgen!

 

 

Pers:

 

HLN 15/10/2015

 

OOK RENAULT-GARAGE PASHUYSEN EN DRANKENHANDEL VAN CRAENENBROECK IN NIEUWBOUW

Klimzaal Hungaria op Stordeur-site

Op deze plek aan de Vaart, tussen Varia Pack en Metaleuven (overkant van de straat), komt het nieuwe bedrijfscomplex. - Vertommen

Op deze plek aan de Vaart, tussen Varia Pack en Metaleuven (overkant van de straat), komt het nieuwe bedrijfscomplex. - Vertommen

Het voormalige fabrieksterrein van de Stordeur aan de Vaart in Leuven wordt in 2017 de nieuwe locatie van klimzaal Hungaria. Op het terrein komt ook een Renault-garage van Group Pashuysen en drankenhandel Van Craenenbroeck. Het gaat om een gezamenlijk initiatief van de drie bedrijven om de site nieuw leven in te blazen.

Jacqueline Pashuysen van Group Pashuysen is een van de bezielers van het initiatief. - VertommenJacqueline Pashuysen van Group Pashuysen is een van de bezielers van het initiatief. - Vertommen

Klimzaal Hungaria heeft opnieuw een toekomst in Leuven. Goed nieuws voor de liefhebbers want in januari is het einde verhaal voor de huidige klimzaal aan het Engels Plein. Het Hungaria-gebouw wordt immers verbouwd tot 160 appartementen en dat betekent voorlopig het einde van dertig jaar klimmen in Leuven. Mede-uitbater Werner Hofmans wachtte niet op een nieuwe locatie en begon aan een nieuw avontuur met een boulderzaal in de Persilstraat op de Henkel-site in Herent. Voor de andere uitbater is er nu licht aan het einde van de tunnel op de voormalige Stordeur-site langs de Vaart.

"Dat klopt", zegt schepen Carl Devlies (CD&V) die destijds beloofde dat hij er alles aan zou doen om een nieuwe locatie te vinden in Leuven voor de klimzaal. Die belofte lijkt nu waarheid te worden, al moet er wel nog een aanpassing gebeuren aan het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) voor de Stordeur-site. "Ook dat klopt, want momenteel mag er geen sportactiviteit worden georganiseerd op het terrein. Het dossier zit nog in de beginfase, maar ik verwacht geen problemen voor de aanpassing van het RUP. De klimzaal is immers een meerwaarde voor Leuven."

Drie bedrijven

De nieuwe toekomst voor de klimzaal is vooral het resultaat van drie gedreven ondernemers die besloten om samen een nieuwbouw te realiseren. Naast de klimzaal zal immers ook drankenhandel Van Craenenbroeck en Renault-garage Pashuysen onderdak vinden in het nieuwe gebouw. Jacqueline Pashuysen en haar zoon Davy Gijsemans waren de initiatiefnemers in de samenwerking tussen de drie partners. "Na het verdwijnen van Renault-garage Schrevens in Leuven gingen we op zoek naar een geschikte locatie voor een nieuwe Renault-garage", zegt Davy Gijsemans van Group Pashuysen. "De Brusselsesteenweg zagen we niet zitten want we geloven niet meer in het concept van de 'autoboulevard' langs een steenweg. We gingen dus op zoek naar een geschikt terrein dichter bij de stad en dat vonden we op de Stordeur-site langs de Vaart. We kwamen al snel tot een akkoord met eigenaar Interleuven en ook de stad Leuven zag ons concept zitten om samen met partners een project uit te werken. Samen sta je sterker en bovendien versterken we elkaar, net omdat we zo'n verschillende activiteiten hebben."

Architect al aan het werk

Ook Jacqueline Pashuysen, die bij wijze van spreken geboren werd in een autogarage, kijkt enorm uit naar de samenwerking met gedreven partners in één nieuwbouw. "We gaan volgend jaar de bouwaanvraag indienen en hopen tegen het voorjaar van 2017 de deuren te openen", klinkt het enthousiast. "We hebben de architect al aan het werk gezet want het moet een echte blikvanger worden als je vanuit Wilsele naar Leuven rijdt langs de Vaart."

Een echte blikvanger dus, niet alleen op architecturaal gebied, maar ook in toekomstvisie voor de KMO. "Ik geloof heel sterk in de wisselwerking tussen bedrijven van verschillende sectoren", zegt Davy Gijsemans. "Onze partners waren op zoek naar een nieuwe locatie en wij waren de missing link om hun plannen waar te maken op de Stordeur-site. Dankzij dit project heeft Leuven in 2017 opnieuw een Renault-garage."

Voor de stad Leuven is het goed nieuws dat de voormalige Stordeur-site een nieuwe invulling krijgt. De fabriek die in lang vervlogen tijden maïs verwerkte, ging in november 2004 tegen de grond nadat de Stordeur bijna een eeuw lang een vaste waarde was langs de Vaart. In 1993 moest de fabriek na moeilijke jaren uiteindelijk de poort sluiten.