15/12/2016 | Werken Group PASHUYSEN Leuven op schema voor 2017.

Nieuw bedrijvencomplex wordt hét uithangbord voor vernieuwend Leuven

Vorige week startten de werken op het De Stordeur-terrein aan de Aarschotsesteenweg in Leuven. Na jaren braak te liggen krijgt de voormalige fabriekssite in 2017 een nieuwe bestemming: een ultramodern bedrijvencomplex dat de gloednieuwe Renault Store showroom, Stordeur-klimzaal en een Prik & Tik-drankencentrale zal herbergen. Het futuristische gebouw belooft de parel op de architecturale kroon van Leuven te worden.

De Stordeur: van braak naar blikvanger

Tachtig jaar torende Usines De Stordeur aan de Aarschotsesteenweg boven de Leuvense skyline uit. Het gebouw werd in 2004 gesloopt, lang nadat het maïsverwerkend bedrijf de deuren sloot. Daarna lag het voormalige fabrieksterrein langs de Leuvense Vaart braak.

Nu zijn de werken begonnen om de site nieuw leven in te blazen. In 2017 verrijst hier een straf staaltje architectuur: een hypermodern bedrijvencomplex ontworpen door Architeam uit Boortmeerbeek. Met zijn uitzonderlijke ontwerp wordt het gebouw het eerste markante herkenningspunt bij het binnenrijden van de stad. Zijn vernieuwende look moet tonen dat Leuven zoveel meer is dan een gezellige studentenstad.

Economische boost voor de regio

Drie bedrijven met een sterke verankering in de regio sloegen de handen in elkaar om dit nieuwe nijverheidscentrum te verwezenlijken: Renault/Dacia-concessiehouder Group Pashuysen, Prik & Tik-drankenspecialist Van Craenenbroeck en Klimzaal Hungaria. De drie partners willen een voorbeeld zijn van hoe bedrijven in de 21ste eeuw samenwerken om groei en werkgelegenheid te creëren. En inspelen op de verwachtingen van de nieuwe consument.

Jacqueline Pashuysen, zaakvoerder van Group Pashuysen: “We geloven dat een wisselwerking tussen bedrijven uit verschillende sectoren de hele regio versterkt. We delen alle drie de drive om groeiend te ondernemen. Zo heeft Leuven in 2017 een dynamische nijverheid-hub die de economie en werkgelegenheid aanzwengelt. Bovendien hebben onze partners net als wij oog voor wat klanten vandaag van ons verwachten. Mensen zoeken een totaalbelevenis en vernieuwende service die volledig op hen is toegespitst. Wij engageren ons om hen die te geven - in een ongezien knap ruimtelijk design dat de kwaliteit van hun sport-, shopping, of mobiliteitservaring nog versterkt.”

Vernieuwende mobiliteitsbeleving

Group Pashuysen kent al meer dan 60 jaar een constante groei en staat als uiterst klant-gedreven dienstverlener bekend. De Renault/Dacia-concessiehouder en garage hebben hun hoofdzetel in Aarschot. Na Genk, Tienen en Sint-Truiden breidt de kmo nu ook naar Leuven uit om er de continuïteit van Renault te garanderen. Op de Stordeur-site opent ze in 2017 een verbluffend moderne Renault Store showroom en garage.

Jacqueline Pashuysen: “De Renault Store biedt chauffeurs een vernieuwend showroomconcept aan om hun mobiliteit te beleven, en hun wagen te kiezen. Klanten ontdekken nieuwe en bestaande Renault-modellen volgens voorkeurzones, stellen hun nieuwe wagen via interactieve schermen op maat samen en ontdekken hem virtueel tot in het kleinste detail. Uiteraard kunnen zij ook voor hun onderhoud in Leuven terecht. Tot de opening zijn alle Renault/Dacia-klanten welkom op onze site Gaston Geenslaan 10-12 te Aarschot. Zo krijgen onze Leuvense klanten nu al de service die ze verdienen.”

Grootste keuze dranken

Al vier generaties bedient drankenspecialist Van Craenenbroeck dorstige mensen op hun wenken. Meer dan 1000 verschillende biersoorten, 300 klassewijnen en 180 bijzondere gins …onder het Prik & Tik-vaandel biedt het familiebedrijf een duizelingwekkend volledig drankenaanbod aan, met aantrekkelijke promoties. Prik & Tik Van Craenenbroeck mag dan wel de oudste bierhandelaar van Stella Artois zijn, het bedrijf kijkt meer dan ooit naar de toekomst. Zaakvoerder Frans van Craenenbroeck: “Wij willen onze klanten een unieke winkelbelevenis bieden. In de nieuwe overzichtelijke winkel krijgen zij de ruimte om in alle rust te proeven van een uitgebreid aanbod dagelijkse of feestelijke dranken. Tot de opening kunnen zij nog terecht op de Aarschotsesteenweg 4, waar we nu gevestigd zijn.”

Sport naar nieuwe hoogtes getild

De drie zaakvoerders van de vroegere Klimzaal Hungaria openen onder de naam Stordeur Leuven een hypermoderne klimzaal op de bovenste verdieping van het nieuwe bedrijvencomplex. Naast een 15 meter hoge klimwand komen er ook een speleobox, hoogteparcours en boulderzaal. Uniek in België worden de middelhoge, speelse en educatieve klimpanelen van 7 tot 9 meter hoog voor kinderen en tieners. Zo verzekert de nieuwe zaal ook de jeugdwerking van vzw klimclub Hungaria die naar een nieuwe thuishaven hunkeren. Zaakvoerder Jo Wuytack: “De nieuwe Stordeur klimzaal wordt veel groter dan onze vorige. Ook komen er de Stordeur-eetcafé en vergaderruimte én een groot dakterras met uitzicht over Leuven. We hebben in de toekomst ook plannen voor een klimwand aan de buitenzijde van het gebouw.” Met de nieuwe zaal moet het muurklimmen in Leuven weer een boost krijgen. Vanaf september volgend jaar kunnen recreatieve klimmers uit én buiten de regio weer hun geliefde sport beleven.

Stordeur, gemakkelijk bij de deur

De Stordeur-site is ontzettend goed gelegen, én toegankelijk. Er is een bushalte voor de deur, enorme zichtbaarheid zowel vanuit de trein als voor automobilisten. En daarbovenop krijgt het bedrijvencomplex een grote gratis overdekte parking voor 79 auto's en 90 fietsen.