29/08/2018 | Renault ARKANA : de volledig nieuwe coupé-cross-over

Een elegante en robuuste coupé-cross-over met wereldwijde ambities

Op het internationale autosalon van Moskou onthult de Renault-groep zijn showcar ARKANA, een gloednieuwe compacte coupé-cross-over die elegantie met robuustheid verzoent.

De showcar ARKANA is een coupé-cross-over met een voor dit segment uniek design, die beantwoordt aan de toenemende en diverse vraag naar SUV’s.

  • De showcar ARKANA verenigt de elegantie van een berline met de robuustheid van een SUV. Een vernieuwend concept dus om in te spelen op nieuwe behoeften en diverse gebruikstypes (in de stad, op het platteland of voor lange ritten).
  • De showcar ARKANA kan schermen met een gespierd en verleidelijk design. De robuuste uitstraling van de wagen uit zich in de verhoogde bodemvrijheid, de brede wielkasten, de 19-duimsvelgen en de uitstekende terreincapaciteiten. Het elegante karakter is dan weer te danken aan de hoge gordellijn en de coupélijn van het dak, die nog wordt benadrukt door de chroomlijst rond de ruiten en het uitgestrekte glazen panoramadak.

De showcar ARKANA blikt vooruit op een nieuw Renault-model met wereldwijde roeping.

  • Die wagen komt vanaf 2019 op de markt in het kader van Renaults strategische plan ‘Drive the Future. Hij zal in verscheidene landen over de hele wereld worden gebouwd en verkocht, om bij te dragen tot de internationale expansie van de Renault-groep.
  • Het eerste commercialiserings- en productieland van ARKANA wordt Rusland, kwestie van de merkambities in het land kracht bij te zetten. Rusland is immers een sleutelmarkt voor Renault.

“Het idee voor dit innovatieve concept is in Rusland ontstaan en de teams van Renault Rusland waren sterk betrokken bij het ontwikkelingsproject. ARKANA zal beantwoorden aan de verwachtingen van Russische kopers maar ook aan die van talloze andere klanten overal ter wereld. Zo kan de Renault-groep zijn internationale expansie in het kader van zijn strategische plan ‘Drive the Future’ nog versnellen.