11/05/2019 | Eco-Mobility day Samenaankoop KU Leuven

Op 11 en 12 mei 2019 (telkens van 10:00-18:00) organiseert Samenaankoop KU Leuven een eco-mobility event in Heverlee.

We willen onze leden laten kennismaken met een groot aantal verschillende manieren om je op een ecologische manier te verplaatsen van A naar B. De focus ligt daarbij op de dagdagelijkse pendelverplaatsingen naar werk/school/stadscentrum/supermarkt/…

We nodigen verschillende autoconstructeurs uit om hun ecologische wagens (CNG/Elektrisch/(plug-in) hybride/waterstof/…) te demonstreren en te laten testrijden door onze leden. We beperken het ook echt tot de ecologische wagens, klassieke benzine- of dieselwagens zijn er niet bij.

Dit zijn de wagens waarmee testritten gereden kunnen worden (EV = elektrische wagen, H = hybride, PHEV = plug-in hybride, CNG = aardgas):

Audi

e-tron EV

  

BMW

i3 EV

i8 EV

Active Tourer H

Hyundai

Ioniq H

Kona EV

Nexo Waterstof

Kia

Optima PHEV

Niro PHEV

Niro H

 

Niro EV

Soul EV

 

Lexus

IS H

UX H

CT H

Mercedes

E-klasse PHEV

  

Mini

Countryman H

  

Mitsubishi

Outlander PHEV

  

Nissan

Leaf EV

Leaf EV

 

Renault

Kangoo Express ZE EV

Zoe R110 40kW EV

Zoe R90 22kW EV

Seat

Arona Style CNG

Leon CNG

 

Skoda

Octavia Combi CNG

  

Tesla

Model 3 EV

  

Toyota

Yaris H

C-HR H

Corolla Touring H

 

RAV4 H

Prius H

Prius+ H

Volkswagen

e-Golf EV

  

Volvo

xc60 H

V60 H

V90 H

 

Daarnaast voorzien we ook ruimte voor andere ecologische persoonlijke transportmiddelenTwike, fietsen en e-bikes, e-steps, hoverboards, monowheels, ... Deze voertuigen staan ter beschikking op het terrein. Vooraf een testritje reserveren is niet nodig. 

Tenslotte staan er nog een aantal voertuigen te bekijken (waarmee in principe niet gereden mag worden): een Renault Master elektrische bestelwagen, elektrische motorfietsen en elektrische scooters

Wij voorzien voor iedereen een gratis portie frietjes, er is een drankenstand aanwezig en een springkasteel voor de kleintjes. 
We maken er samen een echte familiehappening van!

INSCHRIJVEN - via deze link

Je kan natuurlijk wel nog gewoon langs komen op het event en de andere ecologische persoonlijke transportmiddelen uittesten, en er zijn ook nog een aantal vrije slots om een testrit te maken met bepaalde wagens.

Hou er rekening mee dat je maximaal 3 ritten kan plannen per uur, en dat we misschien niet aan al je wensen kunnen voldoen in de planning. Na je inschrijving ontvang je van ons een document dat je ondertekend dient terug te bezorgen, samen met een kopie van je rijbewijs. Zonder deze bijkomende info kunnen we geen testritten inplannen voor jou!